zidouta.com

website van Herman van Iperen

zidouta.com Amsterdam by Train

Amsterdamse armoe

December 28th, 2007

Trouw, Amsterdamse armoe:

“Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Scheepvaartmuseum tegelijkertijd en jarenlang te verbouwen? Die vraagt dringt zich op als je terugblikt op het afgelopen jaar, waarin je voor de spraakmakende exposities over beeldende kunst vooral in Den Haag en Rotterdam moest zijn. Natuurlijk kun je altijd nog de Nachtwacht en andere topstukken zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum die tijdens de verbouwing open blijft. En de tijdelijke behuizing in het Post CS-gebouw van het Stedelijk Museum biedt natuurlijk ook soelaas. Maar het is wel een armoedige bedoening als je als voormalig topmuseum – en dat was het Stedelijk – over heel 2007 maar één expositie (Andy Warhol) weet te organiseren waar het publiek warm voor loopt. “

Tags:   · · · · ·